Elise Mertens trekt goede lijn vanop US Open door en bereikt kwartfinales in Osaka
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 10 reacties

Elise Mertens ontdoet zich van Hsieh en plaatst zich voor kwartfinales

Elise Mertens trekt goede lijn vanop US Open door en bereikt kwartfinales in Osaka
Foto: © photonews

Het was een uitstekende US Open voor Elise Mertens met het bereiken van de kwartfinales. Datzelfde heeft ze nu gedaan in het Japanse Osaka. Met Hsieh kreeg ze een niet te onderschatten tegenstandster tegenover zich, maar Mertens bracht het er goed vanaf.

De opgave van Mertens was zeker niet gemakkelijk, want Hsieh leunt toch dicht aan tegen de top dertig en schakelde in de vorige ronde Garbiñe Muguruza uit. Toch werd de speelster uit Taiwan door Mertens geregeld onder druk gezet. De nummer 24 van de wereld won de eerste set met 6-3.

Vanaf 1-1 in set twee was het een tijd lang de omgekeerde wereld. Nu was het Mertens die keer op keer in de problemen kwam op de eigen service. Hsieh sloeg dan ook nog eens bij elke gelegenheid toe. Zo haalde ze vijf spelletjes op rij binnen.

BETERE TENNIS IN DERDE SET

Mertens slaagde er wel in om zich op het juiste moment te herpakken en knoopte in de derde set weer aan met haar betere tennis. Daar was haar opponente niet tegen opgewassen. Mertens haalde zo dus alsnog de zege vlot binnen: 6-3, 1-6 en 6-2.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws