Nummer vijf van de wereld stelt zwaar teleur in Davis Cup en ziet zijn land met de schrik vrijkomen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Oostenrijk alsnog ronde verder ondanks verrassend verlies van Thiem in Davis Cup

Nummer vijf van de wereld stelt zwaar teleur in Davis Cup en ziet zijn land met de schrik vrijkomen
Foto: © photonews

In de Davis Cup moesten de landen die nog niet zeker waren voor een ticket voor de kwalificatiematchen van volgend jaar in actie komen. Oostenrijk wachtte een verplaatsing naar Finland. In principe een formaliteit aangezien het over een speler als Dominic Thiem beschikt.

Dat bleek het echter niet te zijn. Thiem won begin augustus op zijn geliefkoosde ondergrond nog het toernooi van Kitzbühel, maar kwam er in Montréal niet aan te pas tegen Medvedev en vloog er op de US Open in de eerste ronde uit. Het nummer vijf van de wereld heeft de goede vorm nog niet teruggevonden.

In de Davis Cup-ontmoeting tegen Finland vooral onbekende tegenstanders. Thiem nam nog wel de maat van Niklas-Salminen met 6-3 en 6-4. Mede daardoor stond Oostenrijk 1-2 voor en kon Thiem het zelf afmaken. Emil Ruusuvuori, het nummer 163 van de wereld, bleek echter een taaie tegenstander.

AAN BEZINNING TOE

Een matig spelende Thiem zag hem na een gelijkopgaand begin in beide sets telkens afstand nemen. Ruusuvuori won vlotjes met 6-3 en 6-2. De Roland Garros-finalist is dus toch wel aan bezinning toe. Oostenrijk won de ontmoeting alsnog met 2-3. Novak moest er wel diep voor gaan en klopte Heliövaara in het beslissende duel met 3-6, 6-3 en 7-6 (7/5). Zo werd het hachje van Thiem nog enigszins gered.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws