Greet Minnen rondt laatste klip op weg naar hoofdtabel Seoel in stijl
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Minnen ruimschoots te sterk voor Zuid-Koreaanse en mag naar hoofdtabel

Greet Minnen rondt laatste klip op weg naar hoofdtabel Seoel in stijl
Foto: © photonews

Er zullen vier Belgische dames in actie komen op het WTA-toernooi van Seoel. Alison Van Uytvanck, Kirsten Flipkens en Ysaline Bonaventure waren al zeker van hun plekje op de hoofdtabel. Nu is ook Greet Minnen daarbij gekomen na haar zeges in de kwalificaties.

In de eerste kwalificatieronde klopte Minnen al de Kroatische Jana Fett met 4-6, 6-2 en 6-1. Ook de Zuid-Koreaanse Sohyun Park, pas het nummer 701 op de wereldranglijst, stond kwalificatie voor de hoofdtabel dan nog in de weg.

MINNEN IN RUIM EEN UUR KLAAR

Een haalbare kaart gezien de kwaliteiten van Minnen en dat liet onze landgenote ook zien op de baan. Amper een uur en vijf minuten had Minnen nodig om ook haar tweede kwalificatiematch tot een goed einde te brengen. Meer dan vier spelletjes waren thuisspeelster Park niet gegund. Het werd tweemaal 6-2.

Het is nu uitkijken welke tegenstander Minnen loot in de eerste ronde. De andere Belgische speelsters kennen hun opponente wel al. Van Uytvanck geeft derde reekshoofd Karolina Muchova partij, Flipkens treft Denisa Allertova en Bonaventure moet Jessica Pegula zien te verslaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws