Nummer twee van de wereld strijdt in Peking voor haar vierde titel van het jaar

Nummer twee van de wereld strijdt in Peking voor haar vierde titel van het jaar
Foto: © photonews

Op Grand Slams wil het niet altijd goed lukken, maar voor haar regelmaat verdient nummer twee van de wereld Karolina Pliskova wel een pluim. Ook op het WTA-toernooi van Peking staat de Tsjechische opnieuw in de finale. Tegenstandster is de Kroatische Petra Martic.

Pliskova had in de halve finales weinig moeite met de Australische Ajla Tomljanovic. Die was van bij de eerste slagenwisselingen op achtervolgen aangewezen. Pliskova had zowel in set 1 als in set 2 meer dan voldoende overschot. Het topreekshoofd won met 6-3 en 6-2.

OOK MARTIC DOOR ZONDER VEEL MOEITE

In de finale wacht dus Petra Martic, het nummer 23 op de wereldranglijst. Ook zij verspilde bitter weinig energie om de eindstrijd te bereiken. Martic gunde in haar halve finale Kristina Mladenovic zelfs geen enkel spelletje in de eerste set. De Française klampte in set twee aan tot 3-3. Nadien maakte Martic het verschil: 6-0 en 6-3.

Voor Pliskova zal het al de vijfde keer zijn dit jaar dat ze in een finale staat. Driemaal werd het reeds een toernooizege. Ook deze keer is de favorietenrol voor haar, al heeft haar opponente de geschiedenis aan haar kant. Martic leidt in de onderlinge ontmoetingen met 4-1.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws