Ook onze tennisexperte gaat uit van succesvolle tweede comeback van Clijsters: "Kim is een icoon"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

An-Sophie Mestach kan begrijpen dat Kim Clijsters gevoel van op de tour miste

Ook onze tennisexperte gaat uit van succesvolle tweede comeback van Clijsters: "Kim is een icoon"
Foto: © photonews

De 'Kimback' is sinds donderdag een term die overal ter wereld de ronde doet. Voor de tweede maal gaat Kim Clijsters zich wagen aan een terugkeer naar het professionele tenniscircuit. Ook onze experte en tevens ex-speelster An-Sophie Mestach geeft haar kijk op de zaak.

"Kim is een heel gedreven persoon en geniet tegelijkertijd van een zekere ontspanning en rust", weet An-Sophie Mestach. "We mogen niet vergeten dat ze drie kinderen heeft. Ik ben wel overtuigd van haar kwaliteiten. Ik heb ook nog met haar getraind, dat is de top van de top. Ze heeft ook altijd in de buurt van Elise Mertens vertoefd. Dat is de link die ik meteen legde toen ik hoorde van haar comeback."

De grote vraag is: kan Clijsters het fysiek uithouden? "Ze was ook vrij blessuregevoelig. Ze heeft wel een supergoede omkadering. Ze heeft een supergoede osteopaat die perfect weet hoe haar lichaam in mekaar steekt."

ANDERE LEVENSSTIJL

Dat gevoel om op de baan te staan en je te meten met de wereldtop moet enorm zijn. Clijsters laat weten dat ze dat miste. "Als tennisser draait alles om jou. Je staat in het midden van je team, in het midden van de belangstelling. Als je eruit stapt, is dat iets dat je kan missen. Dat is een andere levensstijl. Bij een speelster die top 100 staat, is dat al zo. Bij grandslamkampioenen is dat nog veel extremer."

Stoppen en terugkeren, het komt tegenwoordig wel vaker voor. "Je ziet steeds meer vrouwen die stoppen om kinderen te krijgen en dan terugkeren. Tatjana Maria deed het, Patricia Maria Tig ging van geen ranking naar de top 100, Kimiko Date-Krumm maakte ook een fantastische comeback."

HELE MACHINE ACHTER COMEBACK

Deze 'Kimback' maakt wel wat los bij de mensen. "Het leeft, Kim is een icoon. Ik heb gelezen dat er ook een documentaire over gemaakt gaat worden. Er schuilt een hele machine achter, wat niet onlogisch is. Ik hoop voor haar dat het goed loopt en ze opnieuw die succesbeleving kent. Als dat niet zo is, zou dat wel een domper zijn op haar carrière, maar daar ga ik niet vanuit."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws