🎥 Van Uytvanck zet nu ook Flipkens opzij na boeiend duel
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Alison Van Uytvanck klopt Kirsten Flipkens in achtste finales Hiroshima

🎥 Van Uytvanck zet nu ook Flipkens opzij na boeiend duel
Foto: © photonews

De Belgische onderonsjes liggen Alison Van Uytvanck best goed. Dat bewijst ze in Hiroshima, waar ze in de eerste ronde al vlotjes de maat nam van Ysaline Bonaventure. Kirsten Flipkens was een lastigere klip, maar Van Uytvanck bleek opnieuw de beste Belgische.

Van Uytvanck en Flipkens vormden zonder veel succes een dubbelduo in Japan en mochten het in het enkelspel tegen mekaar opnemen. Van Uytvanck deelde meteen de lakens uit. De eerste drie spelletjes waren voor haar. Flipkens maakte de aansluiting bij 3-2, maar zag haar landgenote nadien opnieuw afstand nemen.

Vastberaden zoals ze altijd is, wilde Flipkens de zege niet zomaar cadeau doen. Van 2-1 achter in de tweede set ging Flipper naar 2-4 voor. Het werd nog een paar servicegames spannend voor het nummer 114 van de wereld. Toch kwam er geen ommekeer meer in set twee.

VAN UYTVANCK MAAKT VERSCHIL

In de beslissende derde set leek Flipkens aanvankelijk door te duwen. Van Uytvanck bleef echter overeind en was zelf diegene die het verschil kon maken. Zo ging Van Uytvanck van 2-2 naar 5-2. Nadien serveerde ze de match probleemloos uit. Het werd 6-2, 3-6 en 6-3. Bekijk hieronder enkele hoogtepunten. Opgelet, het laden van de beelden kan enkele momenten in beslag nemen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws