Minnen en Bonaventure laten zich niet van de wijs brengen door gemiste matchballen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Minnen en Bonaventure winnen driesetter in eerste ronde dubbelspel Hiroshima

Minnen en Bonaventure laten zich niet van de wijs brengen door gemiste matchballen
Foto: © photonews

Voor zowel Greet Minnen als Ysaline Bonaventure zat het enkelspel in Hiroshima er al snel op, maar dat betekent niet dat hun avontuur in Japan al definitief voorbij is. In het dubbelspel bereikten ze immers de kwartfinales, na een beklijvende match tegen twee Japanse speelsters.

Bonaventure en Minnen namen een sterke start en liepen 4-1 uit. Hayashi en Uchijima wilden het voor eigen volk niet zomaar prijsgeven en maakten er 4-4 van. Een tiebreak moest de beslissing brengen in de eerste set. Bij 4-4 won het Belgische duo drie punten op rij.

Bij 3-1 in de tweede set leek de overwinning eraan te komen. Opnieuw maakten Hayashi en Uchijima hun achterstand onmiddellijk goed. Bij 6-5 had het al afgelopen zijn, maar het beslissende punt ging naar het Japanse koppel. In de tweede tiebreak kregen de Belgische meisjes nog eens vier matchballen. Toch werd het een super tiebreak.

GEEN MENTALE TIK

Het was knap van Bonaventure en Minnen dat ze zich hierdoor niet uit hun lood lieten slaan. Ze wonnen de vier laatste punten uit de partij en trokken alsnog aan het langste eind met 7-6 (7/4), 6-7 (10/12) en [10-7]. Mogelijk treffen ze in de kwartfinales Alison Van Uytvanck en Kirsten Flipkens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws