Greet Minnen kan voorbeeld van Van Uytvanck en Flipkens niet volgen

Greet Minnen kan voorbeeld van Van Uytvanck en Flipkens niet volgen
Foto: © photonews

Er zit geen extra landgenote in de tweede ronde van het enkelspel op het WTA-toernooi van Hiroshima in Japan. Greet Minnen heeft haar eersterondepartij niet winnend kunnen afsluiten. Christina McHale bleek te sterk. Het werd 6-2 en 6-4.

McHale (WTA-101) staat dan ook iets hoger dan Minnen (WTA-120) op de wereldranglijst. Toch zal de Belgische ontgoocheld zijn dat de zege er niet in zat. Haar Amerikaanse tegenstandster geraakte gelanceerd na het winnen van twee felbevochten spelletjes op rij. McHale kon nadien meteen doorduwen naar 5-1.

Twee spelletjes later was de eerste set beslecht. Minnen ging beter van start in set twee en liep 1-3 uit. De onmiddellijke rebreak hing de bordjes weer in evenwicht. In een lang negende spel sloeg McHale nog een keer toe. Vervolgens serveerde ze de match uit met een blanco opslagspel.

TEGEN JAPANS DUO IN DUBBELSPEL

Minnen zal wel nog in actie komen in het dubbelspel. Ze speelt in Hiroshima aan de zijde van haar landgenote Ysaline Bonaventure. Eerste tegenstandsters zijn de Japanse Hayashi en Uchijima. In het enkelspel is het uitkijken naar het Belgisch onderonsje tussen Van Uytvanck - die Bonaventure uitschakelde - en Flipkens in de tweede ronde.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws