Fantastische wedstrijd! Rafael Nadal wint de US Open na bijna vijf uur toptennis
Arjen T'Sjoen
| 16 reacties

De US Open is opnieuw voor Rafael Nadal

Fantastische wedstrijd! Rafael Nadal wint de US Open na bijna vijf uur toptennis

Zondagnacht heeft Rafael Nadal voor de vierde keer de US Open op zijn erelijst kunnen schrijven. De Spaanse toptenniser versloeg na een wedstrijd van bijna vijf uur de Rus Daniil Medvedev.

De Amerikaanse fans zagen in elk geval Rafael Nadal het liefste winnen want Medvedev kreeg heel wat boegeroep over zich heen. De Rus stak in de wedstrijd tegen Feliciano Lopez zijn middelvinger uit naar het publiek en dat waren ze daar nog niet vergeten. 

Het leek eigenlijk helemaal geen lange wedstrijd te worden want Rafael Nadal speelde gewoon beter. De gravelspecialist won set 1 en set 2 met 7-5 en 6-3. Nadien kantelde de partij helemaal want Medvedev ging meer risico in zijn spel leggen. De Rus won twee sets op een rij, 7-5 en 6-4, en dwong Nadal tot een allesbeslissende vijfde set.

Momentum bij Medvedev

In die vijfde set lag het momentum eigenlijk bij Medvedev, werkelijk alles lukte. Op dat moment liet Nadal zijn klasse zien en ging hij twee keer na mekaar door de opslag van Medvedev. Rafa liet de kansen niet meer liggen en mocht zo na vijf uur tennis de 19e grandslamtitel uit zijn carrière bijschrijven. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws