Conclusies na US Open: Enorme druk op Serena, boeiende en bijzondere strijd wacht voor Grote Drie bij de mannen
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

An-Sophie Mestach ziet dat druk van het record weegt op Serena Williams

Conclusies na US Open: Enorme druk op Serena, boeiende en bijzondere strijd wacht voor Grote Drie bij de mannen
Foto: © photonews

Het vierde en laatste grandslamtoernooi van het jaar ligt achter ons. De finales brachten toch enkele bijzondere zaken aan het licht. Zoals de druk die toch echt wel op Serena Williams moet wegen. Bij de mannen is het de vraag met hoeveel grandslamtitels Nadal, Federer en Djokovic zullen eindigen.

Serena Williams heeft Grand Slam nummer 24, waarmee ze op gelijke hoogte zou komen van Margaret Court, nog altijd niet te pakken. Haar service liet haar in de finale van de US Open in de steek. "Het verrast voor een speelster met zoveel ervaring, zo'n kampioene. Ik dacht: deze keer kan het lukken", bekent onze analiste An-Sophie Mestach. "In de halve finale versloeg ze makkelijk Svitolina, toch ook niet één van de minsten."

Maar het werd dus opnieuw niets. Williams verloor haar laatste vier grandslamfinales. "Het moet frustrerend zijn dat ze niet haar beste niveau haalt in die finales. Tijdens sommige finales heeft de andere speelster ook gewoon goed gespeeld. De druk van het record speelt wellicht meer in haar hoofd dan ze zelf durft toegeven. Iedereen is er ook over bezig tijdens Grand Slams. Het is niet evident om onder die druk goed te spelen."

MERTENS BIJ DE TOP

Daarnaast speelt de leeftijd ook niet in het voordeel van de 37-jarige Amerikaanse. "We hebben met onder andere Andreescu, Osaka en Svitolina een toffe groep jonge dames die nog jaren mee kan draaien aan de top. Elise Mertens hoort daar ook bij."

Bij de mannen zijn het allemaal toppers uit de huidige generatie die het record kunnen grijpen. Nadal is genaderd tot op één grandslamtitel van Federer na zijn zege in de epische eindstrijd tegen Medvedev. "Federer tegen Djokovic op Wimbledon was ook een fantastische finale. Er liggen zeker nog mogelijkheden voor Nadal, Federer en Djokovic om de hoeveelheid Grand Slams aan te dikken."

NADAL IMPONEERT MET INTENSITEIT

Medvedev leek even op weg om hun reeks te doorbreken, maar de 'oudjes' blijven vooralsnog met de titels aan de haal gaan. "Zolang ze blijven winnen, gaan ze ook niet stoppen, veronderstel ik." De US Open-winnaar charmeert dan ook. "Nadal speelt al zoveel jaren met zoveel intensiteit en heeft ook al zijn blessures gekend. Volgens mij is hij iemand die ook vaak met pijn speelt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws