Supertalent Andreescu slaat niet aan het twijfelen door comeback Serena en behaalt eerste grandslamtitel

Supertalent Andreescu slaat niet aan het twijfelen door comeback Serena en behaalt eerste grandslamtitel
Foto: © photonews

Het is opnieuw niet gelukt voor Serena Williams. De laatste vier grandslamfinales die de Amerikaanse speelde, heeft ze allemaal verloren. Zo staat ze nog altijd niet naast Margaret Court in de geschiedenisboeken. Bianca Andreescu opende haar rekening met een eerste grandslamtitel.

Het zal zeker niet haar laatste zijn, want op 19-jarige leeftijd is de Canadese een echte sensatie. Andreescu is bezig aan het jaar van haar grote doorbraak en kwam in de finale van de US Open zonder vrees de baan op. Het straffe was dat ze simpelweg harder sloeg dan Williams. Andreescu won meteen de eerste twee spelletjes en liep nadien nog verder uit naar 6-3.

De uitstekende returns die de youngster in haar slagen stak, bracht Serena van de wijs. Het nummer 8 van de wereld sukkelde immers met haar service. Andreescu had bij 5-1 in de tweede set de zege voor het grijpen, maar Williams wilde niet van opgeven weten en kwam zowaar zelfs weer langszij.

NOG NOOIT GEKLOPT DOOR SPEELSTER UIT TOP 10

Andreescu bleek echter ook nog eens over stalen zenuwen te beschikken en maakte het alsnog af in twee sets met 6-3 en 7-5. Ze gaat de top vijf van de wereld in duiken. Nog een straffe statistiek die de nieuwe US Open-kampioene kan voorleggen: acht maal gaf ze al een speelster uit de top tien partij, evenveel keer haalde ze de overwinning binnen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws