Gillé en Vliegen staan alweer in een halve finale
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 6 reacties

Sander Gillé en Joran Vliegen bereiken halve finales in New Haven

Gillé en Vliegen staan alweer in een halve finale
Foto: © photonews

Op de US Open werden ze snel uitgeschakeld, maar Sander Gillé en Joran Vliegen zijn alweer aan een nieuwe uitdaging begonnen. Op de challenger in New Haven zijn ze eerste reekshoofd en dus één van de topfavorieten. Ze bereikten er alvast de halve finales.

In de eerste ronde gingen de Venezolaan Roberto Maytin en de Mexicaan Miguel-Angel Reyes-Varela voor de bijl met 6-4 en 7-5. In de kwartfinales wachtten er met Duran en Quiroz tegenstanders uit respectievelijk Argentinië en Ecuador.

Deze Zuid-Amerikanen leken aanvankelijk geen probleem te vormen, want in een mum van tijd hadden Gillé en Vliegen de eerste set op zak. De tweede set was echter een heel ander verhaal. Beide duo's waren aan mekaar gewaagd en het kwam tot een tiebreak. Duran en Quiroz wisten die met 7-9 naar zich toe te trekken.

HOOFD KOEL GEHOUDEN IN SUPER TIEBREAK

Zo moest er een super tiebreak gespeeld worden om de winnaars aan te duiden. Gillé en Vliegen konden toch wat marge inbouwen. De Belgen triomfeerden uiteindelijk met 6-1, 6-7 (7/9) en [10-6]. In de halve finales gaan ze het opnemen tegen de Amerikaan Nickk Monroe en de Australiër Matt Reid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws