Het mooie parcours van Elise Mertens in deze US Open

Redactie
| 0 reacties
Het mooie parcours van Elise Mertens in deze US Open
Foto: © photonews

Elise Mertens was ijzersterk op de US Open. In de kwartfinale moest ze uiteindelijk de duimen leggen tegen de Canadese Andreescu, maar ze heeft ook enkele knappe wedstrijden gespeeld: een overzicht.

In de eerste ronde kwam ze uit tegen de Zwitserse Jil Teichmann. Zij staat 60ste op de wereldranglijst, maar het werd snel duidelijk dat Mertens een maat te sterk was voor haar. Mertens won in twee sets: 6-2 en 6-2.

In de tweede ronde moest Mertens het opnemen tegen Kristýna Plíšková. Zij is afkomstig van Tsjechië en staat 86ste op de wereldranglijst. Deze tegenstander was geen probleem voor onze Belgische: Ook nu werd het twee keer 6-2.

In de derde ronde kwam een misschien wel nog zwakkere tegenstander dan in de rondes daarvoor. De Duitse Andrea Petkovic staat namelijk maar 88ste op de ranking. Mertens won weer in twee sets. Deze keer werd het tweemaal 6-3.

In de vierde ronde kreeg Mertens een tegenstander te verwerken die nog niet veel op de hoofdtabel had gestaan. Kristie Ahn staat 141ste op de ranking, maar Mertens liet in deze match haar absolute klasse zien: Het werd twee keer 6-1.

In de kwartfinale kwam ze voor het eerst uit tegen een moeilijkere tegenstander. Andreescu is nog maar 19 jaar oud, maar ze wordt gezien als een groot talent. Ze won in drie sets van Elise Mertens, waardoor de droom van onze Belgische voorbij is. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws