Elise Mertens uitgeschakeld op de US Open: "Canadese was iets te sterk"

Nils Wens
| 23 reacties
Elise Mertens uitgeschakeld op de US Open: "Canadese was iets te sterk"
Foto: © photonews

Elise Mertens heeft een uitstekend tornooi gespeeld, maar in de kwartfinale moest ze uiteindelijk de duimen leggen tegen de Canadese Bianca Andreescu. De nummer 15 op de wereldranglijst klopte Mertens in drie sets: 3-6, 6-2 en 6-3.

Elise Mertens begon nochtans sterk aan de wedstrijd. Ze liet zich zien met enkele knappe punten en nog belangrijker: ze liet de Canadese Bianca Andreescu niet in haar spel komen. Ze trok dan ook de eerste set naar zich toe met 3-6.

In de tweede set begon Mertens ook sterk, maar een geweldig punt van Andreescu zorgde ervoor dat de 19-jarige Canadese veel vertrouwen kreeg. Ze nam het spel helemaal over van Mertens en won de tweede set met duidelijke 6-2 cijfers.

In de derde set liet Andreescu zien waarom ze al zo hoog in de wereldranglijst staat. Ze speelde uitstekend tennis en Mertens had het moeilijk. Ze kon nog volgen tot 4-3, maar daarna was de veer gebroken. Andreescu won die laatste set uiteindelijk met 6-3.

Bencic

Elise Mertens was zichtbaar ontgoocheld na de match. Ze had duidelijk het gevoel dat er meer in zat. Andreescu speelt nu in de halve finale tegen de Zwisterse Bencic. Ook zij was misschien wel een haalbare kaart geweest voor Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws