Mestach bespreekt dé momenten van US Open: "Typisch Amerikaans" en "Kyrgios maakt iedereen belachelijk"

Mestach bespreekt dé momenten van US Open: "Typisch Amerikaans" en "Kyrgios maakt iedereen belachelijk"
Foto: © photonews

Met de kwartfinales die eraan komen, gaat de US Open stilaan de eindfase in. Tijd dus om de meest spraakmakende momenten al eens aan te halen. Geen wonder dat Nick Kyrgios daar bij de mannen voor zorgde. Bij de dames viel dan weer de gezamenlijke huilbui van Osaka en Gauff op.

Nadat Osaka Gauff versloeg in de derde ronde, besloot de Japanse haar 15-jarige tegenspeelster te troosten. Beiden hielden het daarbij niet droog. "Ik vond het wel leuk om te zien. Ik heb nog met Osaka getraind. Ze is een vriendelijk en verlegen meisje. Je ziet in interviews dat ze oprecht is. Gauff lijkt mij ook zo'n meisje", schat An-Sophie Mestach beide karakters in.

"Gauff zal als 15-jarige waarschijnlijk de top honderd in komen. Dat is ongelooflijk. Ze heeft ook zo'n emotioneel kantje. Het is leuk om te zien dat er nog respect is voor elkaar", stelt Mestach vast. "Je ziet dat het publiek daar dan ook op ingaat, typisch Amerikaans. Sommigen zullen zeggen dat het in scène gezet was voor wat dan ook. Dat is moeilijk in te schatten."

De Belgische ex-speelster buigt zich ook over het geval Kyrgios. Die vroeg zich tijdens zijn wedstrijd tegen Rublev luidop af waarom hij daar was en liet zich ontvallen dat hij naar huis wilde. "Zijn mentaliteit is zo'n drama. Het is een heel speciale gast. De kans dat hij geschorst wordt voor alles wat hij de afgelopen weken heeft uitgestoken is niet klein en het zou heel erg verdiend zijn."

MEER SHOW DAN TENNIS

Mestach heeft het stilaan wel gehad met zijn frapatsen. "Wat hij doet, kan eigenlijk niet. Hij maakt iedereen belachelijk." Al blijft het buiten kijf staan dat hij fantastisch kan tennissen. Mestach herinnert zich een wedstrijd tegen Dustin Brown. "Een wedstrijd waarvoor je voor je tv gaat zitten. Met ballen door de benen en achter de rug, met spelers die duiken. Maar dat is voor mij meer show dan een tennismatch."

MINDER COMFORT VOOR LAGER GERANGSCHIKTE SPELERS

Na zijn uitschakeling in New York zei Kyrgios dat het zwaar om al die maanden op tour te zijn. "Dan moet hij eens spreken met spelers die lager dan hem staan, die niet met een entourage reizen en niet keiveel geld hebben. Het is voor hem toch iets comfortabeler. Er zijn zoveel spelers die eens denken: wat sta ik hier te doen? Maar niet tijdens het midden van een Grand Slam, dat is niet logisch."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws