Mertens laat haar prooi geen moment los en staat voor het eerst in kwartfinales op US Open

Mertens verliest slechts twee spelletjes op weg naar kwartfinales

Mertens laat haar prooi geen moment los en staat voor het eerst in kwartfinales op US Open
Foto: © photonews

Elise Mertens was vastberaden tijdens de achtste finales van de US Open, de blik van de killer. Kristie Ahn was het kind van de rekening. Twee spelletjes, meer was de Amerikaanse niet gegund. Mertens verbetert zo haar beste prestatie ooit in New York.

Die leverde ze vorig jaar ook al, door de vierde ronde te bereiken. Dit jaar gaat ze dus nog verder. Het was ook een geweldige opportuniteit voor Mertens, die als favoriete begon tegen de verrassende Ahn. De opslag draaide prima, de timing zat goed. De eerste positieve voortekenen waren snel merkbaar bij de Belgische.

TELKENS EEN PRIMA START

De eerste drie spelletjes gingen dan ook naar het 25ste reekshoofd. Ahn kwam nadien op het scorebord, maar verder dan dat geraakte ze niet. In de tweede set stond het 2-0 voor Mertens toen haar tegenspeelster de aansluiting maakte. Door de volgende vier spelletjes binnen te halen, maakte Elise er meteen een einde aan.

Na een uur en zeven minuten was de buit binnen: 6-1 en 6-1. Mertens boekt tijdens deze US Open voorlopig alleen maar vlotte zeges. Uitkijken dus wat dat gaat geven in de kwartfinales.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws