Elise Mertens laat focus niet los en maakt zich nu op voor Canadese sensatie

Elise Mertens laat focus niet los en maakt zich nu op voor Canadese sensatie
Foto: © photonews

Dat varkentje heeft Elise Mertens wel even gewassen. De score kon niet duidelijker zijn: tweemaal 6-1. Toch sprak Mertens achteraf over een lastige match. Het geeft aan dat ze nog niet klaar is met de US Open en zeker nog verder wil gaan. Dan moet ze voorbij Bianca Andreescu.

De mindset van Mertens tijdens haar wedstrijd tegen Ahn viel op. De Hamontse verkeerde meer dan een uur lang in opperste concentratie. "Ik probeer gefocust te zijn elke keer ik op de baan stap en punt per punt te spelen", vertelde ze op haar persconferentie. "Ik probeerde agressief te spelen en mezelf te verbeteren. Dat is wellicht het belangrijkste. Gewoon gefocust blijven doorheen de match."

VERRASSEND STERKE EERSTE SET

Ondanks dat ze slechts twee spelletjes verloor, vond Mertens niet dat ze het gemakkelijk had. "Het was eigenlijk een lastige match. Ik verwachtte niet dat ik in de eerste set zo goed zou spelen. Ik liet haar echt niet in de rally's komen. Ik probeer me gewoon erdoor te knokken." 

De volgende horde op de US Open: Bianca Andreescu, pas 19, maar wel aan het jaar van de doorbraak bezig en al nummer 15 op de wereldranglijst. "Andreescu heeft een 'all-around game'. Ze is 'on fire' wanneer ze op de baan staat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws