Elina Svitolina mag nog hopen op tweede grote titel uit carrière en is eerste halvefinaliste

Elina Svitolina mag nog hopen op tweede grote titel uit carrière en is eerste halvefinaliste

Die mooie trofee komt stilaan in zicht in New York. De eerste kwartfinale op de US Open is alvast achter de rug. Elina Svitolina stapte van de baan als winnares. De Oekraïense rekende in twee sets af met Johanna Konta. Het werd tweemaal 6-4.

Svitolina schakelde in New York onder meer Venus Williams en Madison Keys uit. Ook tegen Konta ging het goed voor de speelster die eind vorig jaar de beste was op de Masters. Halverwege de eerste set kon Svitolina een eerste kloofje slaan. Dat volstond meteen voor setwinst.

IDENTIEK VERLOOP IN SET TWEE

De tweede set verliep op een haast identieke manier. Konta deed in het begin goed mee, maar zag haar opponente bij 3-3 toch van haar weglopen. De Britse redde op de eigen service eerst nog wel drie matchballen. Voor een totale ommekeer zorgen, lukte niet meer. Svitolina serveerde de match uit.

De voormalige pupil van Justine Henin maakt dus nog altijd kans op de grandslamtitel in New York. Dat zou dan de eerste zijn uit haar loopbaan. Ze is alvast de eerste Oekraïense ooit die het op de US Open tot in de halve finales schopt.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws