De US Open van de Belgen: Mertens mag dromen, nog mogelijkheden voor Goffin en lof voor 'matchbeest' Flipkens

De US Open van de Belgen: Mertens mag dromen, nog mogelijkheden voor Goffin en lof voor 'matchbeest' Flipkens
Foto: © photonews

Met Elise Mertens is er nog één Belgische aanwezig op de US Open. Door het bereiken van de kwartfinales is haar toernooi zeker al geslaagd. We kunnen dus gerust al eens het laatste grandslamtoernooi van het jaar voor de Belgen analyseren en dat doen we met ex-speelster An-Sophie Mestach.

Bij de mannen was de afstraffing tegen Federer een bittere pil voor David Goffin. "Het is jammer om op die manier zijn Amerikaanse tour af te sluiten, want hij heeft wel een hele goede trip gehad. Hij staat nummer vijftien in de wereld, haalde de finale in Cincinnati en speelde een solide US Open, tot die match tegen Federer. Van hem verliezen is geen schande, al was de score wel heel droog."

GOFFIN KAN VOOR TOP ACHT GAAN

De reden voor die zware nederlaag? "Ik had het gevoel dat het allemaal te snel ging. Het was een combinatie van Goffin die de bal niet voelde en Roger Federer die op zijn Rogers speelde." Goffin kan zich nu richten op de strijd voor een plekje op de Masters. "Hij heeft weinig punten te verdedigen. De top acht halen zal lastig worden, al is het altijd mogelijk."

Bij de dames staat Mertens er toch weer mooi, na een wisselvallige voorbereiding. "Ik denk dat de mensen het veel meer vanzelfsprekend vinden wat Elise doet, maar dat is het niet. Iedereen kampt eens met pieken en dalen, tenzij je een absolute wereldtopper bent. En zelfs die zijn niet altijd constant. Elise mag trots zijn op haar parcours."

HALVE FINALE GEEN UTOPIE

Zeker aangezien ze in New York bij de laatste acht zit. "Het kan zelfs de halve finale worden. En meer. Waarom niet? Het is weer een ander speelveld, zoals op elke Grand Slam. Serena is altijd een mogelijkheid. Andreescu maakt een reuzeseizoen door. Svitolina is altijd gevaarlijk, Bencic vind ik nog steeds een enorm talent. En dan heb je nog Elise."

Wie al een tijdje naar huis is, maar evenzeer lof verdient, is Kirsten Flipkens. Ze leek naast de hoofdtabel te vallen, maar bereikte uiteindelijk nog de tweede ronde. "Kirsten komt altijd op haar pootjes terecht en dat was deze keer niet anders. Larsson klopte haar in de kwalificaties, maar heeft ook altijd hoog gestaan. Weer de tweede ronde halen is zeker niet slecht."

Mestach ziet voor de inmiddels al 33-jarige Flipkens een mogelijkheid om haar tennisloopbaan nog behoorlijk te verlengen. "Ze is een echt matchbeest. Ze gaat ook geen tien jaar meer spelen. Het is zeker een optie om na haar enkelcarrière nog verder te dubbelen, als ze dat zelf wil."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws