๐ŸŽฅ Rafael Nadal verzorgt de show en versiert matchpunt met weergaloze bal

๐ŸŽฅ Rafael Nadal verzorgt de show en versiert matchpunt met weergaloze bal

Rafael Nadal moest in de nacht van maandag op dinsdag in actie komen in New York. Wie er bij was, kreeg het spektakel waar op gehoopt werd. Nadal versloeg de Kroaat Marin Cilic in vier sets en toverde bij momenten schitterende punten uit zijn racket.

Nadal leidde met 6-3, 3-6, 6-1 en 5-2. Hij mocht dus serveren voor de match en het stond in zijn opslagspel 30-30. Op dat moment speelde hij misschien wel hét punt van het toernooi. Tegen een andere speler was de volley van Clic wellicht goed genoeg geweest, maar Nadal kon er nog bij en sloeg de bal rond het net en ver in het achterveld.

Zo kreeg Nadal overigens een eerste matchpunt, dat hij meteen verzilverde. Ook in de derde set was Rafa al met een waanzinnig punt op de proppen gekomen. Hij demonstreerde zijn fenomenale verdediging alvorens uit te pakken met een gekruiste backhand winner. Zelfs toeschouwer Tiger Woods werd er laaiend enthousiast van.

Ondanks zijn eerste setverlies ligt Nadal dus nog altijd op schema voor zijn vierde titel in New York. In de kwartfinales is zijn tegenstander Diego Schwartzman. De Argentijn schakelde Alexander Zverev uit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws