Elise Mertens stoot door naar kwartfinales dubbelspel, in enkelspel sneuvelen nummers 2 en 3 van de wereld

Elise Mertens stoot door naar kwartfinales dubbelspel, in enkelspel sneuvelen nummers 2 en 3 van de wereld
Foto: © photonews

De hardcourts blijven Elise Mertens en haar dubbelpartner Aryna Sabalenka enorm goed liggen. Ze maakten komaf met een Zwitsers/Spaans duo om de kwartfinales te bereiken op de US Open. Nog bij de dames was er spektakel in het enkelspel: Barty en Pliskova gingen eruit.

Mertens en Sabalenka liepen in hun achtste finale al snel 3-1 uit. Golubic en Sorribes Tormo slaagden er wel in om die kloof onmiddellijk te dichten. Het bleek geen kantelpunt in de wedstrijd, eerder een korte opleving. De resterende spelletjes in de eerste set gingen allemaal naar de Belgisch/Wit-Russische combinatie.

Daarmee was de kwalificatie wel nog lang geen zekerheid, want Golubic en Sorribes Tormo trokken de eerste twee spelletjes van set twee naar zich toe. Dit keer wist Mertens/Sabelanka meteen langszij te komen. Het werd nadien nog een spannende strijd. Aan het eind van de set kon Mertens samen met haar dubbelpartner de genadeslag uitdelen. Het werd 6-3 en 7-5.

VAN UYTVANCK-KILLER BLIJFT HET GOED DOEN

In het enkelspel vielen er bij de dames dus toch enkele verrassingen te noteren. Het toernooi van Qiang Wang, die eerder Alison Van Uytvanck uitschakelde, is nog niet ten einde. De Chinese stuurde Roland Garros-winnares Ashleigh Barty zonder pardon eruit met 6-2 en 6-4.

SERENA NOG OP SCHEMA VOOR NIEUWE FINALE

Karolina Pliskova verging het al niet veel beter. De nummer drie van de wereld stelt het nog steeds zonder grandslamtitel en daar zal dit jaar geen verandering in komen. Ze won nog tegen Johanna Konta nog wel de eerste set, maar dat zette de Britse nog knap recht: 6-7 (1/7), 6-3 en 7-5. Serena Williams was wel bij de les en klopte de Kroatische Martic met 6-3 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws