Djokovic moet opgeven na achterstand tegen andere kampioen die het opnieuw haalt op Grand Slam

Djokovic moet opgeven na achterstand tegen andere kampioen die het opnieuw haalt op Grand Slam
Foto: © photonews

De eerste van de Grote Drie is gesneuveld op US Open: Novak Djokovic zal geen tweede Grand Slam op rij winnen. Het was Stan Wawrinka die als winnaar van de baan stapte na hun clash der grandslamkampioenen. Dat deed die laatste al wel vaker op grote toernooien.

Djokovic - Wawrinka was een affiche om naar uit te kijken: de nummer één van de wereld en winnaar op Wimbledon vs een speler die toch ook al drie Grand Slams won, terugkeerde uit een heel diep dal na aanslepende blessures en nu in New York niet ver meer verwijderd is van zijn beste vorm.

Bovendien had Djokovic eerder in het toernooi gesukkeld met de schouder en was het afwachten of die het zou uithouden. De Serviër toonde zich een eerste keer kwetsbaar in het vijfde spel, toen hij zijn service moest inleveren. Zelf had hij in de eerste set ook wel vier breakballen. Zijn Zwitserse tegenstander bleef echter overeind op de eigen opslag.

DJOKOVIC GEEFT VOORSPRONG WEG IN SET DRIE

De machine leek wel aan te slaan bij Nole in het begin van set drie: zo liep hij 0-3 en 1-4 uit. Die voorsprong vasthouden bleek een te moeilijke opgave. Wawrinka verloor slechts één van de volgende zeven spelletjes. Een behandeling aan de schouder bracht geen zoden meer aan de dijk voor Djokovic.

WAWRINKA ALTIJD STERKER OP GRAND SLAMS

Toen het eerste reekshoofd ook in begin van set drie zijn service moest afstaan, staakte hij de strijd. Wawrinka leidde op dat moment met 6-4, 7-5 en 2-1. Wawrinka staat in de onderlinge ontmoetingen op Grand Slams nu 5-4 voor, terwijl Djokovic elke keer won als ze mekaar troffen op een ander toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws