David Goffin blijft ook zelf radeloos achter: "Mentaal is het zwaar"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 7 reacties

Goffin kan geen verklaring geven voor off-day tegen Federer

David Goffin blijft ook zelf radeloos achter: "Mentaal is het zwaar"
Foto: © photonews

Er was toch wel een woordje uitleg nodig van David Goffin. Want verliezen tegen Roger Federer, dat is helemaal geen schande. De manier waarop verraste wel. Ondanks zijn finaleplaats in Cincinatti en zijn drie zeges in de eerste week in New York, kon Goffin nooit enige weerstand bieden.

Was het nu Federer die briljant speelde of Goffin die matig voor de dag kwam? Eerder dat laatste, haalde Federer aan. Goffin trad hem op zijn persconferentie bij. "Niets lukte. Ik weet niet waarom. Je mist soms slagen tegen hem zonder te weten waarom. Ik miste bijna alles, ook gemakkelijke ballen en hij speelde goed."

COMEBACK TEGEN FEDERER ONBEGONNEN WERK

Reeds in het tweede opslagspel moest Goffin zijn service afstaan. "Hij ging vrijwel onmiddellijk door mijn opslag, pakte de eerste set en daarna de tweede. Wanneer je twee sets achterkomt, weet je dat je de volgende drie sets moet winnen en tegen hem is dat onbegonnen werk."

Ook op het mentale vlak gebeurde er dus vanalles, terwijl het ook technisch liep niet zoals verwacht. "Mentaal is het zwaar als je niet goed speelt, veel ballen mist en totaal niet weet hoe het komt."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws