Rondje US Open: Osaka geeft tennisles en huilt samen met Gauff, Kyrgios 'wil naar huis' en zege voor Nadal

Rondje US Open: Osaka geeft tennisles en huilt samen met Gauff, Kyrgios 'wil naar huis' en zege voor Nadal
Foto: © photonews

Eén van de meest emotionele momenten op de US Open heeft plaats gevonden in de derde ronde. Naomi Osaka stuurde Cori Gauff kansloos huiswaarts. Die laatste hield het na haar nederlaag niet droog. Osaka ging haar troosten... en ging vervolgens zelf huilen. En dan was er nog het Kyrgios-spektakel.

Cori Gauff had onlangs nog voor sensatie gezorgd op Wimbledon door als 15-jarige de achtste finales te bereiken en ook op de US Open haalde ze toch ook weer de derde ronde. Ze moest het dan wel opnemen tegen titelverdedigster Naomi Osaka.

De Japanse kende op de baan weinig genade. Vanaf 4-3 gunde ze haar tegenstandster geen enkel spelletje meer. Osaka won met 6-3 en 6-0. Na afloop van de match leefde de kampioene van vorig jaar wel mee met het jonge talent aan de andere kant van het net. Dat zorgde voor emotionele taferelen.

RUBLEV GEEFT KYRGIOS WAT HIJ WIL

Ook bij de mannen was er een bewogen wedstrijd. Uiteraard was het die van Nick Kyrgios. De Australiër is gekend om allerlei frapatsen. Tijdens zijn match tegen Rublev viel te horen hoe Kyrgios zei: "Ik wil hier niet eens zijn, ik wil gewoon naar huis." Rublev schakelde hem dan aar uit met 7-6 (7/5), 7-6 (7/5) en 6-3. Kyrgios liet achteraf op tekenen dat het niet gemakkelijk is om verschillende maanden op de tour te zijn.

Wie het wel nog zakelijk kan houden, is Rafael Nadal. Bij hem geen aparte verhalen, wel een duidelijke overwinning tegen de Zuid-Koreaan Chung. Naar het einde van de partij toe werd Nadal zelfs nog wat sterker. Het nummer twee van de wereld zegevierde met 6-3, 6-4 en 6-2. In de achtste finales treft hij de Kroaat Marin Cilic.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws