Ook in het dubbel stoot Elise Mertens door naar achtste finales, teleurstelling voor Joran Vliegen

Ook in het dubbel stoot Elise Mertens door naar achtste finales, teleurstelling voor Joran Vliegen
Foto: © photonews

In het enkelspel had ze al de achtste finales bereikt. Elise Mertens deed het nadien nog eens fijntjes over in het dubbelspel. Samen met haar Wit-Russische dubbelpartner Aryna Sabalenka versloeg ze Muchova en Teichmann in de tweede ronde.

Nochtans leek het er aanvankelijk op dat Mertens en Sabalenka een vette kluif zouden hebben aan het Tsjechisch/Zwitserse duo. Muchova en Teichmann liepen immers 1-3 uit. Mertens en Sabelanka wisten het wel onmiddellijk recht te zetten. Bij 6-5 kregen ze een eerste setbal, maar het feest werd nog even uitgesteld.

In de tiebreak stond er echter geen maat op Mertens en haar dubbelpartner. Ze gunden hun tegenstandsters nog slechts één puntje in de eerste set. In het eerste deel van set twee wekten hun opponenten nog de indruk er een wedstrijd van te maken. Bij 3-3 schakelde Mertens/Sabelanka nog een versnelling hoger. De kwalificatie was meteen een feit. Het werd 7-6 (7/1) en 6-3.

VLIEGEN MIST SETBALLEN

Nog in het dubbel maakte Joran Vliegen recentelijk veel indruk aan de zijde van Sander Gillé, maar op de US Open trad Vliegen aan in het gemengd dubbel aan de zijde van de Chinese Saisai Zheng. Hun avontuur zit er echter na de eerste ronde al op. Het Amerikaanse duo Kudla/Brady bleek te sterk met 7-6 (11/9) en 6-4. Nochtans hadden Vliegen en Zheng in de eerste set twee setballen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws