Goffin krijgt pandoering van Federer en moet US Open verlaten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 21 reacties

Federer gunt Goffin slechts vier spelletjes in achtste finales US Open

Goffin krijgt pandoering van Federer en moet US Open verlaten
Foto: © photonews

David Goffin mocht zich na een goede eerste week in New York opmaken voor een topaffiche tegen Roger Federer. Die partij deed denken aan zijn match tegen Djokovic op Wimbledon. Na een veelbelovend begin deemsterde Goffin helemaal weg. Federer bleek veel te sterk.

Zoals reeds aangegeven: het begin van Goffin mocht gezien worden. Eerst een vlot opslagspel en nadien vier breakballen afgedwongen op de service van Federer. De vierde was raak, Goffin kwam 1-2 voor. Federer had in New York bovendien in de eerste en tweede ronde matig gespeeld. Inmiddels is de machine wel helemaal op toerental gekomen.

METEEN DE REBREAK

Dat liet de Zwitser meteen na die vroege break zien. De FedExpress reageerde als door een wesp gestoken: de rebreak volgde onmiddellijk. In het verdere verloop van de set nog een spelletje meepikken, mocht Goffin vergeten. Dezelfde cijfers kwamen op het scorebord in set twee. Federer nam bij 1-1 afstand en bouwde zijn voorsprong verder uit.

De veer was helemaal gebroken bij Goffin. Op het einde van de match deed onze landgenoot een poging om toch nog een keer op het scorebord te komen, maar Federer kende geen genade. Het nummer 3 van de wereld boekte een klinkende zege met 6-2, 6-2 en 6-0.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nieuwste reacties