Goffin won nog maar 1 keer in 9 duels tegen Federer: "Ik zal de perfecte wedstrijd moeten spelen"

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 11 reacties
Goffin won nog maar 1 keer in 9 duels tegen Federer: "Ik zal de perfecte wedstrijd moeten spelen"
Foto: © photonews

Zondag nemen David Goffin en Roger Federer het in de US Open voor de tiende keer tegen mekaar op. Negen keer trok de Zwitser aan het langste eind. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat hij torenhoog favoriet is om door te stoten naar de tweede week van het toernooi.

David Goffins enige zege tegen Roger Federer (ATP-3) dateert van 2017. Onze landgenoot was toen de sterkste in de halve finales van de ATP Finals in Groot-Brittannië (2-6, 6-3 en 6-4). In de andere negen onderlinge duels trok de Zwitser telkens aan het langste eind.

De 28-jarige Luikenaar weet al hoe hij het gaat aanpakken. "Ik moet mijn ding doen, mijn tennis spelen. Ik moet een perfecte wedstrijd spelen. Om zo hem te trachten te destabiliseren en te vermoeien, zodat hij wat minder precies wordt en fouten gaat maken. Als hij in zijn comfortzone blijft, dan kan bijna niemand hem kloppen", zei Goffin bij Het Laatste Nieuws.

De grootste

Terug naar die ene keer toen het Goffin wel lukte. "Ik presteerde solide en mijn service was erg goed. Het lukte me om hem te ambeteren in de rally's en dat is niet makkelijk als hij in zijn hoogste versnelling zit."

Makkelijk zal het alleszins niet worden. Je neemt het immers op tegen een levende legende. "Hij is toch Roger, waarschijnlijk de grootste speler aller tijden. Ik zal kalm moeten blijven en mijn eigen match spelen", besloot onze landgenoot.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws