🎥 📷 Koude oorlog op US Open: Russische tennisser toont het publiek zijn middelvinger en geeft ultracynisch interview
Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 9 reacties

Daniil Medvedev heeft zich niet populair gemaakt bij het publiek op de US Open

🎥 📷 Koude oorlog op US Open: Russische tennisser toont het publiek zijn middelvinger en geeft ultracynisch interview

Daniil Medvedev heeft de vierde ronde van de US Open bereikt, maar dat had het publiek in het Louis Armstrong Stadium liever anders gezien. De Rus toonde zich van zijn slechtste kant en liet op een gegeven moment zelfs zijn middelvinger zien.

Medvedev, het nummer vijf van de wereld, won de confrontatie met Feliciano Lopez (ATP-61) in vier sets en deed er drie uur en twintig minuten over. Na de match werd er echter meer gesproken over het gedrag van de Rus dan over zijn overwinning.

De poppetjes gingen aan het dansen toen Medvedev in de eerste set een handdoek uit de handen van een ballenjongen trok. Het publiek liet zich horen en de umpire deelde een strafpunt uit.

Het incident met de middelvinger gebeurde enkele ogenblikken later, maar de umpire kon Medvedev daar niet voor straffen. "Ik moet het met mijn eigen ogen gezien hebben, niet op het scherm", gaf hij aan.

Na de match droeg hij zijn overwinning op cynische wijze op aan het publiek "Wanneer jullie straks gaan slapen, weet dan dat ik dankzij jullie gewonnen heb." In de volgende ronde zal Medvedev het publiek ongetwijfeld opnieuw tegen zich hebben.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws