Rondje US Open: Winnares Wimbledon ligt eruit, Kyrgios en Zverev zonder problemen door

Arjen T'Sjoen
| 5 reacties
Rondje US Open: Winnares Wimbledon ligt eruit, Kyrgios en Zverev zonder problemen door

In de US Open werd vannacht de tweede ronde verder afgewerkt. Topfavoriete Halep sneuvelde, onder meer Kyrgios en Zverev haalden bij de mannen de volgende ronde.

Bij de vrouwen moet Simona Halep dus meteen haar koffers pakken. Ze speelde tegen de Amerikaanse Taylor Townsend (WTA-116), normaal gezien een meer dan haalbare kaart. Halep won de eerste set ook makkelijk 6-2, maar nadien kelderde haar niveau en leefde Townsend helemaal op. Set twee en drie gingen naar de Amerikaanse met 6-3 en 7-6.

Verder won de Nederlandse Kiki Bertens (WTA-7) met 7-5 en 6-4 van Anastasia Pavlyuchenkova, Jelena Ostapenko won met 6-4 en 6-3 van Alison Riske, Osaka (WTA-1) klopte Linette met 6-2 en 6-4 en Wozniacki versloeg Collins met 4-6, 6-3 en 6-4. Tot slot haalt ook de pas 15 (!) jarige Cori Gauff de derde ronde na een overwinning tegen Timea Babos.

Kyrgios, Zverev en Wawrinka zijn door

Bij de mannen had Alexander Zverev het lang niet makkelijk met Francis Tiafoe. De explosieve Amerikaan maakte het Zverev bijzonder lastig en won dan ook twee sets. Na meer dan drie uur haalde het Duitse toptalent de overwinning binnen met 6-3, 3-6, 6-2, 2-6 en 6-3.

Stan Wawrinka won in zijn partij een stuk vlotter van van Jérémy Chardy met 6-4, 6-3, 6-7 en 6-3. De Russische nummer 5 van de wereld Medvedev versloeg de Boliviaan Dellien met 3-6, 5-7, 7-5 en 3-6. en tot slot haalde dus Nick Kyrgios de volgende ronde tegen Hoang met 6-4, 6-2 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws