Rondje US Open: Venus uitgeschakeld door 's werelds nummer vijf, setverlies voor Serena en Federer

Rondje US Open: Venus uitgeschakeld door 's werelds nummer vijf, setverlies voor Serena en Federer
Foto: © photonews

Door de regen werden er woensdag niet al te veel wedstrijden afgewerkt op de US Open, maar er kwamen wel enkele toppers in actie. Serena Williams en Roger Federer volbrachten hun opdracht, zij het met wat moeite. Voorts sprong het duel tussen Svitolina en Venus Williams in het oog.

De nummer 5 van de wereld tegen een tweevoudig winnares van het toernooi: dat heet dan een aantrekkelijke affiche. Al dateren die zeges ook alweer van een eeuwigheid geleden. Svitolina zette meteen de toon. Venus knokte wel terug naar het einde van de eerste set toe, maar kwam toch te kort. De Amerikaanse begon het best aan set twee. Die voorsprong vasthouden, bleek te moeilijk. Svitolina won met tweemaal 6-4.

BARTY EN PLISKOVA DOEN HET IN TWEE SETS

Andere titelkandidaten in New York bij de dames zijn onder andere Ashleigh Barty en Karolina Pliskova. Laatstgenoemde zette de Georgische Bolkvadze zonder al te veel problemen opzij met 6-4 en 6-1. Barty hield de Amerikaanse Lauren Davis af met 6-2 en 7-6 (7/2).

Serena Williams had het nog een stukje lastiger. Zij zag in een Amerikaans onderonsje Caty McNally aan het eind van de eerste set de eerste break forceren. Bij 3-2 in set twee nam Williams het commando en ze keek niet meer achterom. De verliezend finaliste van vorig jaar won met 5-7, 6-3 en 6-1.

ZELFDE SCENARIO VOOR FEDERER

Bij de mannen was er ook opnieuw setverlies voor Roger Federer. De Zwitser had net als in zijn eerste ronde een set nodig om warm te draaien. Dzumhur greep zijn kans om als eerste de leiding te nemen, maar moest finaal het onderspit delven: 3-6, 6-2, 6-3 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws