US Open ronde 2 en nog vier Belgen in de running: Wie treft wie?

Hannes Van Gael
Hannes Van Gael
| 0 reacties
US Open ronde 2 en nog vier Belgen in de running: Wie treft wie?

Vijf Belgen haalden de hoofdtabel van het enkeltoernooi van de de US Open. Vier van hen -Kirsten Flipkens, David Goffin, Alison Van Uytvanck en Elise Mertens- bereikten de tweede ronde. Wie zijn hun volgende tegenstanders en zijn het haalbare kaarten?

Elise Mertens

Als hoogstgenoteerde Belgische is zij op papier de grootste kanshebster om het ver te schoppen in de laatste grand slam van het jaar. Het tweede obstakel in haar weg naar de tweede ronde is Kristyna Pliskova (WTA-82), de tweelingzus van Karolina, het nummer drie van de wereld.

Pliskova was in de eerste ronde te sterk voor de jonge Française Diane Parry. Het beste resultaat op de US Open van de 27-jarige Tsjechische was de tweede ronde in 2012 en 2017. Mertens zal er alles aan doen om die statistiek 'in ere' te houden.

David Goffin

Na de uitschakeling van Steve Darcis is hij de enige overgebleven Belg in het mannentoernooi. Het vijftiende reekshoofd gaf in zijn openingsduel een set prijs tegen de Fransman Corentin Moutet. Nu treft Goffin diens landgenoot Grégoire Barrère (ATP-109). In de onderlinge duels leidt onze landgenoot met 1-0. Op Roland Garros van 2016 had Goffin in ronde 1 aan drie sets genoeg.

Alison Van Uytvanck

Viktoria Kuzmova werd in de eerste ronde met twee keer 6-4 naar huis gestuurd door Alison Van Uytvanck. Nu staat Qiang Wang (WTA-18) haar op te wachten in de tweede ronde, een op papier sterkere tegenstander. Vorig jaar bereikte ze de derde ronde van de US Open, haar beste resultaat tot dusver. Vorig jaar in Rome op gravel wist onze landgenote hun enige onderlinge confrontatie wel te winnen (3-6, 6-3 en 6-1).

Kirsten Flipkens

De 33-jarige Kempische staat voor het derde jaar op rij in de tweede ronde, al hoopt ze dat dit niet voor de derde opeenvolgende keer haar eindstation wordt. Dan zal ze wel voorbij Bianca Andreescu (WTA-15) moeten. In Toronto won ze nog de finale nadat Serena Williams had opgegeven en in Indian Wells stak ze de eindzege op zak tegen Angelique Kerber. We zijn alvast benieuwd of Flipkens kan verrassen in haar rol als underdog.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws