Van Uytvanck zet hoger geplaatste speelster knap in twee sets opzij

Van Uytvanck zet hoger geplaatste speelster knap in twee sets opzij
Foto: © photonews

Alison Van Uytvanck heeft de tweede ronde bereikt op de US Open en dat zal haar enorm deugd doen. Zo vanzelfsprekend is dat overigens helemaal niet. Haar tegenstandster, Viktoria Kuzmova, staat dertien plaatsen hoger op de ranglijst. Toch hield Van Uytvanck de touwtjes stevig in handen.

Nochtans leek het wedstrijdbegin te duiden op een ander scenario. Kuzmova forceerde de eerste break en liep 3-1 uit. Van Uytvanck brak meteen terug en deed de partij in haar voordeel kantelen. Bij 4-4 ging Van Uytvanck zelfs op love door de opslag van haar opponente, om vervolgens de set uit te serveren.

DOORDUWEN NA SETWINST

Daar had de Slovaakse niet van terug, zeker omdat Van Uytvanck meteen doorzette in set twee. Bij 6-4 en 2-0 had de Belgische de winst voor het grijpen. Kuzmova keerde echter nog terug tot 3-3. Het was opnieuw na acht spelletjes dat Van Uytvanck het verschil maakte. Zo werd het tweemaal 6-4 in het voordeel van onze landgenote.

In de tweede ronde wacht een nog pittigere opdracht. Dan komt Van Uytvanck uit tegen Qiang Wang, de Chinese die inmiddels is opgerukt naar de 18de plaats op de wereldranglijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws