Serena geeft Sharapova bolwassing, exit voor Kerber en zeges voor Djokovic en Federer

Serena geeft Sharapova bolwassing, exit voor Kerber en zeges voor Djokovic en Federer
Foto: © photonews

De eerste avondsessie op de US Open was meteen goed voor een echte kraker: Serena Williams vs Maria Sharapova. Al had de wedstrijd weinig om het lijf: Williams veegde Sharapova van de baan. Angelique Kerber verslikte zich dan weer in de Française Kristina Mladenovic.

Het is een publiek geheim dat Williams en Sharapova niet bepaald de beste vriendinnen zijn. In de onderlinge duels trekt Williams meestal aan het langste eind en dat was dit keer niet anders. De Amerikaanse miste haar rentrée op de US Open na het schabouwelijke vertoon in de finale van vorig jaar niet.

Een gefocuste Williams gaf Sharapova geen schijn van kans. De Russin behield wel haar eerste opslagspel, maar had in de volgende acht games niets meer in de pap te brokken. Ook nadien sprokkelde Sharapova slechts één spelletje. Een droge 6-1 en 6-1 dus na net geen uurtje tennis.

MLADENOVIC KOMT 0-6 TE BOVEN

Angelique Kerber kon op dat moment al haar koffers pakken. De drievoudig grandslamwinnares is op de sukkel en ook de voorbije edities van de US Open waren geen succes voor haar. Mladenovic greep haar kans en zette een vroege achterstand om in setwinst. Kerber deelde vervolgens wel een bagel uit, maar trok alsnog aan het kortste eind in set drie. Mladenovic klopte het veertiende reekshoofd met 7-5, 0-6 en 6-4.

GEEN PROBLEMEN VOOR DJOKOVIC

Geen grote verrassing vooralsnog bij de mannen. Novak Djokovic deed wat er van hem verwacht werd. Carballés Baene beschikte niet over de wapens om hem in de problemen te brengen. Het werd 6-4, 6-1 en 6-4. Roger Federer kwam aanvankelijk nogal traag uit de startblokken tegen Sumit Nagal, maar zette het nadien wel recht. Federer won met 4-6, 6-1, 6-2 en 6-4.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws