David Goffin herstelt snel van dipje en eindigt sterk in eerste ronde US Open

David Goffin herstelt snel van dipje en eindigt sterk in eerste ronde US Open
Foto: © photonews

David Goffin heeft de eerste horde genomen op de US Open. De kwalificatie voor de tweede ronde kwam niet in gevaar, al was het niet zo gemakkelijk als het aanvankelijk leek. Zijn tegenstander deed het aardig in het eerste deel van de partij. Toch klaarde Goffin de klus in vier sets.

Een vroege voorsprong was de ideale start. Goffin zag de Fransman Moutet echter onmiddellijk weer langszij komen. Bij 4-3 in de eerste set kon Goffin opnieuw een kloofje slaan. Deze keer was het wel beslissend voor de uitkomst van de eerste set.

CHALLENGE BEPALEND IN SET TWEE

Moutet startte het best in set twee. Ditmaal knokte Goffin knap terug. Zijn opponent bracht best wel gevarieerd tennis. Goffin leek zich met een winner wel naar 4-4 te heisen. Na een challenge bleek zijn bal uit te zijn en even later stond het 3-5 in plaats van 4-4. Met een blanco opslagspel haalde Moutet de set binnen.

MENTAAL STERKE GOFFIN

Plots drie spelletjes op rij verliezen, was toch wel een tikje voor onze landgenoot. Goffin bleef mentaal sterk. Ook nadat hij in set drie een voorsprong van drie spelletjes niet kon vasthouden. Bij 4-4 maakte hij dan nog maar eens het verschil.

Dat was de genadeklap voor zijn tegenstander, die nadien geen vuist meer kon maken. Goffin deelde nog een droge 6-0 uit. Na bijna drie uur tennis was het 6-3, 3-6, 6-4 en 6-0. In de volgende ronde wacht met Barrere opnieuw een Fransman.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws