Alweer nieuwe teleurstelling voor ex-nummer één van de wereld

Alweer nieuwe teleurstelling voor ex-nummer één van de wereld
Foto: © photonews

De top bereiken is één ding, maar aan de top blijven, dat is pas moeilijk. Vraag het maar aan Garbiñe Muguruza. De Spaanse stond ooit nummer één van de wereld en is tweevoudig grandslamwinnares. In 2019 gaat het haar niet voor de wind, ook niet op de US Open.

Muguruza is in de eerste ronde al gesneuveld. Al is dat niet helemaal een totale verrassing. Ze is lang niet aan haar beste seizoen bezig. Bovendien won tegenstandster Alison Riske in juni nog twee toernooien, weliswaar op gras.

RISKE KOMT ONDER STOOM IN SET TWEE

Aanvankelijk leek Muguruza op het hardcourt van New York beter te fungeren. Vier  spelletjes op rij in haar voordeel beslisten de eerste set. De reactie van Riske was niet min: de Amerikaanse kwam bij 1-1 in de tweede set onder stoom en gunde haar opponente in die set geen enkel spelletje meer.

Opnieuw rechtkrabbelen in set drie was te veel gevraagd voor het huidig nummer 25 van de wereld. Riske ging van 1-1 naar 4-1 en consolideerde nadien haar voorsprong. Uiteindelijk haalde de thuisspeelster het met 2-6, 6-1 en 6-3. Haar volgende tegenstandster is de Letse Jelena Ostapenko.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws