Steve Darcis kan niet voor verrassing zorgen en moet US Open al verlaten
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Dusan Lajovic zet Steve Darcis in drie sets opzij

Steve Darcis kan niet voor verrassing zorgen en moet US Open al verlaten
Foto: © photonews

De US Open is van start gegaan en Steve Darcis mocht als één van de eerste spelers in actie komen. Door de aanhoudende pijn aan zijn elleboog begon Darcis weliswaar niet met al te veel vertrouwen aan zijn partij tegen Dusan Lajovic. De Serviër haalde het in drie sets.

Een vroege break achterstand was al een teken aan de wand, maar Darcis kwam onmiddellijk langszij. Zijn tweede opslag hield hem nadien een tijdje in de wedstrijd. Bij 4-5 en 0-40 knokte Darcis zich nog heel knap naar 5-5. In de volgende paar spelletjes kon hij echter niet vermijden dat de eerste set alsnog naar zijn opponent ging.

In het verdere verloop van de wedstrijd slaagde Darcis er minder in om weerwerk te bieden. Lajovic liep in set twee 4-1 uit. Het was weliswaar slechts één break. Toch leed het geen moment twijfel dat het nummer 29 van de wereld de set zou uitserveren.

REBREAK ZORGT NOG EVEN VOOR HOOP

Met een snelle rebreak bleef Darcis in het begin van de derde set in het spoor van zijn tegenstander. Bij 3-3 nam Lajovic definitief afstand. Na bijna twee uur tennis zat de US Open van onze landgenoot er zo al op. Het werd 7-5, 6-3 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws