Elise Mertens stelt zich geen vragen bij andere opbouw van haar seizoen: "Ik voel me wel klaar"

Elise Mertens stelt zich geen vragen bij andere opbouw van haar seizoen: "Ik voel me wel klaar"
Foto: © photonews

Onze mannelijke tennistrots David Goffin maakte een goede beurt in een voorbereidingstoernooi op de US Open. Bij de vrouwen is het moeilijker inschatten hoe ver Elise Mertens juist staat. Ze wisselt zeges en nederlagen af, ook omdat ze op sterker bezette toernooien speelt dan vroeger.

Mertens laat aan VTM Nieuws alvast weten dat het wel prima met haar gaat. "Ik voel me wel sterk en goed. Ik heb natuurlijk niet zo veel matchen op hardcourt gehad. Ik was geen reekshoofd, waardoor ik redelijk snel tegen een reekshoofd moest, maar ik voel me wel klaar." 

MINDER KLEINE TOERNOOIEN EN MINDER ZEGES

Het blijft wel een feit dat de voorbereiding redelijk wisselvallig was. "Als ik dat vorig jaar zou hebben meegemaakt, zou ik misschien wel in een dipje hebben gezeten. Zeker tegen mensen die top tien staan, is het soms nogal moeilijk om te winnen. Ik doe minder kleine toernooien, waardoor ik misschien ook minder win. Dat is iets waar ik mentaal wel mee moet om kunnen."

Eerste tegenstandster is New York is de 22-jarige Jill Teichmann. De Zwitsers is nog vrijwel onbekend, maar won een maand geleden - op gravel weliswaar - wel het toernooi van Palermo. "Ik probeer gewoon van mezelf uit te gaan, met dingen waar ik op heb gewerkt en dan gaan we ervoor", besluit Mertens.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws