Darcis met pijn aan de elleboog en veel twijfels over toekomst in New York: "Niet één van de betere momenten in mijn carrière"

Darcis met pijn aan de elleboog en veel twijfels over toekomst in New York: "Niet één van de betere momenten in mijn carrière"
Foto: © photonews

Steve Darcis maakt zich stilaan op voor zijn eersterondepartij op de US Open. Dat zou wel eens zijn laatste wedstrijd op een Grand Slam kunnen worden. Darcis is immers opnieuw op de sukkel met zijn elleboog en dat baart hem serieuze zorgen.

Het is zonde, want Darcis stelde alles in het werk om op niveau terug te keren en de start van 2019 was veelbelovend. "Ik kende een supergoed seizoensbegin", haalt de routinier aan bij RTBF. "Sinds Wimbledon heb ik opnieuw pijn aan de elleboog. De voorbereiding is dus niet ideaal geweest."

CONCLUSIES TREKKEN NA HET SEIZOEN

Het moet voor Darcis een ontgoocheling zijn dat alle medische problemen nog steeds niet opgelost zijn. "Dat is een kleine klap, ja. Dat heeft het moreel wat naar beneden gehaald. Ik bekijk het van week tot week, tot aan het einde van het seizoen. Nadien ga ik mijn conclusies trekken."

Is de US Open dan zijn laatste Grand Slam? "Dit is niet één van de betere momenten in mijn carrière. Het is mogelijk, maar op die manier denk ik er nog niet over na." Wel is het weinig hoopgevend voor zijn match tegen Dusan Lajovic. "Hij is net bezig aan het beste jaar uit zijn loopbaan. Ik ga het maximum geven, maar je kan niet zeggen dat ik 200% ben. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws