Poolse outsiders vieren eerste toernooizege in VS en mogen nu dromen van sterke US Open

Poolse outsiders vieren eerste toernooizege in VS en mogen nu dromen van sterke US Open
Foto: © photonews

De ontknoping van de voorbereidingstoernooien op de US Open heeft voor een opvallende vaststelling gezorgd: enkele talenten uit Polen zijn klaar om de volgende stap te zetten. Bij de vrouwen won Magda Linette de Bronx Open terwijl bij de mannen Hubert Hurkacz de beste was in Winston-Salem.

Allebei begonnen ze toch enigszins als underdog aan hun finale. Linette schoot wel sterk uit de startblokken tegen Giorgi, maar gaf die voorsprong in de eerste set nog uit handen. Hetzelfde scenario dreigde in set twee. Aan het eind van de set kon Linette deze keer toch nog het verschil maken.

COMEBACK VAN LINETTE IN SET DRIE

Haar Italiaanse opponente zette de toon in het begin van de derde set door meteen een kloofje te slaan. Bij 2-4 achter rechtte Linette de rug. Met vier spelletjes op rij ging ze alsnog op en over haar tegenstandster. De 27-jarige speelster won de boeiende finale in The Bronx zo met 5-7, 7-5 en 6-4. Het is haar eerste toernooizege in haar carrière.

Dat geldt ook voor Hubert Hurkacz, die op zijn 22ste nog als een echt talent bestempeld mag worden. Hij ging in de eindstrijd in Winston-Salem het best van start. Bij 3-3 in de tweede set schakelde zijn tegenstander Benoit Paire wel een versnelling hoger. Het was toch Hurkacz die in set drie de beslissende break forceerde en zo met 6-3, 3-6 en 6-3 aan het langste eind trok.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws