Opnieuw afzegging voor US Open: finalist van 2017 kan niet aantreden
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 2 reacties

Geen Kevin Anderson op de US Open

Opnieuw afzegging voor US Open: finalist van 2017 kan niet aantreden

Er zijn toch al wel wat spelers of speelsters die de US Open aan zich moeten laten voorbijgaan en dat geldt ook voor Kevin Anderson. Als één van de outsiders de Grote Drie kan bedreigen, zal het dus niet van hem komen. De Zuid-Afrikaan kampt met een knieblessure.

Kevin Anderson weet wat het is om goed te presteren op de US Open. In 2017 stond hij in New York nog in de finale. Drie jaar voordien had hij het al tot de kwartfinales geschopt. Het bereiken van een finale in een Grand Slam is vooralsnog de beste verwezenlijking van Anderson in het mannentennis. Het lukte hem vorig jaar ook op Wimbledon.

TERUGVAL DOOR BLESSURELEED

In de zomer van 2018 bekleedde Anderson overigens nog de vijfde plaats op de wereldranglijst. Inmiddels is hij de nummer 17 van de wereld, want hij heeft dit jaar vaker te maken met blessures. Wegens pijn aan de elleboog miste hij het volledige gravelseizoen

Zijn laatste wedstrijd was zijn derderondepartij op Wimbledon. Sindsdien houdt een blessure aan de rechterknie hem weg van de tennisbanen en nu dus ook van de US Open.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws