Kunnen deze drie de grote drie het vuur aan de schenen leggen op de US Open?

Simon Wauters
Simon Wauters
| 1 reacties
Kunnen deze drie de grote drie het vuur aan de schenen leggen op de US Open?

Maandag 26 augustus gaat met de US Open de laatste Grand Slam van het seizoen officieel van start. Roger Federer, Rafael Nadal en Novak Djokovic zijn uiteraard opnieuw de topfavorieten.

Kan de rest van het deelnemersveld enkel hopen op een plekje in de halve finale? Of slaagt er iemand in het de grote drie echt lastig te maken? Wij selecteerden alvast drie kandidaten die het wel eens ver zouden kunnen schoppen in New York.

Daniil Medvedev (23, ATP 5)       

De 23-jarige Rus timmert langzaam maar zeker aan de weg naar de absolute top. Hij sloot het jaar 2016 af zonder op de hoofdtabel van een Grand Slam te geraken. In 2017 bereikte hij drie keer de hoofdtabel én de tweede ronde op Wimbledon. Hij sloot dat jaar af op plek 65.

Vorig jaar bereikte hij de hoofdtabel in Frankrijk en de tweede ronde in Australië. Zowel Op Wimbledon als op de US Open haalde hij de derde ronde. Het leverde hem op het einde van het seizoen een zestiende plaats op.

Dit jaar speelde hij op de Australian open zijn eerste vierde ronde op een Grand Slam. Na zijn overwinning in Cincinnati van vorige week steeg hij naar plek vijf op de wereldranking.

Andrey Rublev (21, ATP 47)

Rublev bereikte twee jaar geleden de kwartfinale op de US Open. Hij klopte David Goffin er in de vierde ronde en Werd zo jongste man die de kwartfinale haalde op het toernooi sinds Andy Roddick in 2001.

Rublev klopte Federer vorige week relatief eenvoudig in de 1/8e finale van Cincinnati, maar had in de volgende ronde geen kans tegen Daniil Medvedev.

Kei Nishikori (29, ATP 7)

Nishikori bereikte dit seizoen voor het eerst in zijn carrière op drie Grand Slams de laatste acht. De US Open moet de kers op de taart worden.  

De Japanner speelde er in 2014 de finale en in 2016 en 2018 de halve finale. Hoewel hij in een oneven jaartal nog nooit de eerste ronde overleefde in Australië en in elk jaar sinds 2008 minstens de derde ronde speelde, rekenen we hem toch tot de kanshebbers.

Juan Martin Del Potro  bereikte vorig jaar de finale, twee jaar geleden de halve finale en in 2016 de kwartfinale. Hij sukkelt dit seizoen echter van de ene blessure in de andere en gaf al verstek voor de laatste Grand Slam van het jaar. Hij zal de 'grote drie' dus niet kunnen bedreigen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws