Roland Garros-finaliste laat verstek gaan voor US Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Vondrousova zal door polsblessure niet aantreden op US Open

Roland Garros-finaliste laat verstek gaan voor US Open
Foto: © photonews

Haar grote doorbraak beleefde ze dit jaar op Roland Garros, waar ze het tot in de finale schopte. Toch loopt het in 2019 niet allemaal op rozen voor Markéta Vondrousova. Na haar opmars in Parijs kreeg ze immers last van een polsblessure en daar is ze nog altijd niet van verlost.

Na Wimbledon besloot de Tsjechische speelster om tijd te nemen om haar pols te laten genezen, om zo alsnog klaar te geraken voor de US Open. Haar pols blijft haar echter parten spelen, in die mate dat ze het vierde grandslamtoernooi van het jaar aan zich moet laten voorbijgaan.

"Bij mijn tweede training in New York keerde mijn polsblessure terug, met zwellingen en pijn. Om tegen de besten te spelen op een Grand Slam, moet ik 100% fit zijn. Jammer genoeg heb ik moeten aanvaarden dat ik dat niet ben", besluit Vondrousova.

FLIPKENS WACHT IN SPANNING AF

Ze zou in New York het zeventiende reekshoofd geweest zijn. De Spaanse Paula Badosa neemt haar plek in als lucky loser. Zegt er nog een speelster af, dan mag ook Kirsten Flipkens alsnog mee op de hoofdtabel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws