Na zeven jaar komt er een einde aan knappe reeks van Flipkens, Coppejans is zelfde lot beschoren

Na zeven jaar komt er een einde aan knappe reeks van Flipkens, Coppejans is zelfde lot beschoren
Foto: © photonews

Dat zal toch serieus wennen zijn. Al jarenlang zijn we gewoon dat één van de speelsters om naar uit te kijken op Grand Slams Kirsten Flipkens is. Als we straks de hoofdtabel van de US Open afspeuren, zullen we de naam van Flipkens in principe echter niet tegenkomen.

Flipkens moest in New York kwalificaties spelen in het enkelspel. Ze schopte het wel tot in de derde en laatste kwalificatieronde, maar moest dan de duimen leggen tegen Johanna Larsson. De Zweedse, die overigens de vaste dubbelpartner is van Flipkens, was in twee sets net iets te sterk. Na 1 uur en 50 minuten was het 7-5 en 6-4.

LUCKY LOSER?

Dit betekent dat Flipkens voor het eerst sinds 2012 niet de hoofdtabel van een Grand Slam bereikt in het enkelspel. Al is er nog een klein achterpoortje. Als lucky loser kan ze eventueel nog in de eerste ronde belanden. Dan moeten er wel minstens twee speelsters forfait geven. Ook indien dat niet het geval is, zal Flipkens sowieso wel nog in het dubbelspel in actie komen.

Bij de mannen verloor ook Kimmer Coppejans zijn laatste kwalificatiematch. De Fransman Elliot Benchetrit was te sterk met 6-3, 3-6 en 6-3.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws