David Goffin houdt dankzij herwonnen vertrouwen geen rekening met vroege exit: "Ambities reiken veel hoger dan dat"
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 4 reacties

Goffin gaat ervan uit dat hij sterke US Open speelt

David Goffin houdt dankzij herwonnen vertrouwen geen rekening met vroege exit: "Ambities reiken veel hoger dan dat"

Dé Belg om naar uit te kijken op de US Open, is zonder twijfel David Goffin. Na zijn finale in het Masters Series-toernooi van Cincinnati zijn de verwachtingen hooggespannen. Goffin blijft zoals steeds zijn nuchtere zelve, maar rekent toch ook weer op een sterk toernooi.

Ook in de klassementen staat Goffin er weer goed voor. Hij erkent in HLN dat hij daar wel vreugde uit haalt. "Om te zien dat ik vijftiende in de ranking sta en elfde in de race naar de Masters, dat doet me veel plezier." Bovendien hoeft hij na de US Open geen enkel ATP-punt meer te verdedigen. "Ik zit in een fijne positie. Maar of je nu punten moet verdedigen of niet, je moet toch altijd matchen winnen, hè."

De eerste opdracht in New York: Corentin Moutet verslaan. "Hij is een jonge Fransman met veel talent die zich goed ontwikkelt. Ik zal een serieuze match moeten spelen. Moutet is linkshandig en in Cincinnati heb ik er nogal wat ontmoet. Normaal lukt dat wel met mijn spel. Maar ik ga echt wel goed tennis moeten grengen."

UITGAAN VAN ZEGE IN EERSTE RONDE

Na Cincinnati zijn de verwachtingen opnieuw toegenomen. Goffin voelt zich daar best goed bij. "Met mijn ranking en de laatste resultaten gaan we er niet van uit dat ik in de eerste ronde verlies. Daar ben ik me van bewust en mijn ambities reiken ook veel hoger dan dat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws