Absolute kraker steekt er meteen bovenuit op openingsdag US Open
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties

Meteen Serena vs Sharapova op dag 1 van US Open

Absolute kraker steekt er meteen bovenuit op openingsdag US Open
Foto: © photonews

Het schema voor de eerste dag van de US Open is bekendgemaakt. Wie met zenuwen zit voor de start van het laatste grandslamtoernooi van het jaar, laat die maar beter achter zich wanneer hij/zij maandag al op de baan moet stappen. Eén affiche springt in het oog: Serena Williams - Sharapova.

Op banen als Louis Armstrong Stadium en Grandstand beginnen ze er als eerste aan. Daar zijn de openingswedstrijden respectievelijk Martincova - Karolina Pliskova en Trungelliti - Nishikori. Wat de Belgen betreft, zijn David Goffin, Steve Darcis en Alison Van Uytvanck meteen aan zet.

TWEE BELGEN OP COURT 15

Die laatste twee komen in actie op dezelfde baan, op Court 15. Darcis mag daar openen tegen de Serviër Lajovic. De derde match op die baan is het duel tussen Van Uytvanck en de Slovaakse Kuzmova. De wedstrijd van David Goffin tegen de Fransman Moutet is de derde partij op Court 4.

Vele ogen zullen op dag 1 meteen gericht zijn op Serena Williams. Het zal immers haar eerste aantreden zijn in New York sinds al het drama in de finale van vorig jaar. Serena krijgt overigens meteen weer een clash van jewelste voorgeschoteld. Tegenstandster is Maria Sharapova. Deze twee openen de avondsessie op Arthur Ashe. Williams leidt in de onderlinge ontmoetingen met 19-2. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws