Throwback thursday: in 2004 werd Olympische en Belgische geschiedenis geschreven na een gekke tennisweek

Throwback thursday: in 2004 werd Olympische en Belgische geschiedenis geschreven na een gekke tennisweek
Foto: © photonews

Donderdag is een dag dat we al eens graag gaan grasduinen in het verleden, om terug te blikken op een prestatie of gebeurtenis uit het verleden onder het motto 'throwback thursday'. Deze week gaan we terug naar 2004.

In 2004 trok Justine Henin als nummer 1 van de wereld en eerste reekshoofd naar het Olympisch tennistoernooi in Athene. En daar zou ze uiteindelijk na een slopende week tennis ook het goud mee naar huis mogen nemen.

Het begon allemaal feilloos voor Henin, die in de eerste rondes geen kind had aan Strycova, Vento-Kabchi en Nicole Pratt: amper elf games tegen in zes sets. En ook de kwartfinale tegen Mary Pierce (6-4, 6-4) leverde weinig problemen op.

De halve finale tegen de Russische Myskina was echter een absolute thriller: 7-5, 5-7 en 8-6. In de derde set had Henin een ferme achterstand op te halen, maar dat lukte na een heel erg lange en slopende driesetter, waarna onze landgenote zelfs aan een baxter moest vanwege de zware inspanningen.

In de finale leek ze dan ook mogelijk moeite te zullen hebben in de strijd met Mauresmo, maar de weg naar de gouden medaille ging al bij al nog behoorlijk vlot: 6-3, 6-3. De onbekende Alicia Molik pakte wel verrassend het brons tegen een ook uitgeputte Myskina.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws