David Goffin zorgt voor primeur en moet in finale niet voorbij Djokovic
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 23 reacties

Goffin plaatst zich in tegenstelling tot Djokovic voor finale in Cincinnati

David Goffin zorgt voor primeur en moet in finale niet voorbij Djokovic
Foto: © photonews

David Goffin is er deze week in Cincinnati weer helemaal bovenop gekomen en aan het eind wacht als beloning een finale tegen Daniil Medvedev. Die laatste verraste Djokovic, maar ook de zege van Goffin tegen Gasquet mag gezien worden. Op naar een spannende finale.

Goffin had duidelijk vertrouwen opgedaan: hij haalde in de halve finales zijn beste tennis boven. Een Goffin op zijn top, dan is Richard Gasquet een vogel voor de kat. De Fransman weerde zich wel en liep in het begin van de tweede set 0-2 uit. Goffin zette die scheve situatie snel recht en wist het in twee sets af te maken: 6-3 en 6-4.

Dan moest die andere halve finale nog gespeeld worden. Djokovic was anderhalve set goed op weg om de verwachtingen in te lossen, maar na 3-6 en 3-3 kantelde de wedstrijd in het voordeel van zijn Russische tegenstander. Medvedev haalde het met 3-6, 6-3 en 6-3.

EERSTE FINALEPLEK OP MASTERS 1000

Mogelijk stijgen hierdoor ook de kansen van Goffin om het toernooi te winnen: hij klopte Medvedev dit jaar nog op Wimbledon. Voor de Belgische nummer één is het alvast de eerste keer dat hij in de finale staat van een Masters 1000-toernooi.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws