Elise Mertens ondanks prima eerste set ook uitgeschakeld in dubbelspel

Elise Mertens ondanks prima eerste set ook uitgeschakeld in dubbelspel
Foto: © photonews

De nederlaag tegen Svitolina lag in de lijn der verwachtingen, maar Elise Mertens moest ook nog aantreden in het dubbelspel in Cincinnati. Aan de zijde van Aryna Sabalenka had ze dit jaar toch al twee toernooien gewonnen. Deze keer zou het echter anders uitdraaien.

Hun tegenstandsters in de achtste finales waren Alizé Cornet en Kristina Mladenovic. Het waren Mertens en Sabalenka die het best uit de startblokken schoten. Het Belgisch/Wit-Russische duo liep 1-4 uit. Drie spelletjes later was die voorsprong helemaal weggevaagd. Toch bleken Mertens en Sabalenka over het beste eindschot te beschikken in de eerste set.

FORSE REACTIE VAN CORNET/MLADENOVIC

Het zag er op dat moment goed uit, maar de Françaises sloegen keihard terug. Ze gingen met de eerste vier spelletjes uit de tweede set aan de haal. Zo stond het toen al vast dat het tot een supertiebreak ging komen. Van een vroege 0-2 voor Mertens en Sabelanka ging het naar 6-4 voor Cornet en Mladenovic.

Bij 7-6 mocht Mertens nog even hopen op de overwinning, maar de resterende puntjes gingen allemaal naar de Franse speelsters. Zo haalden Cornet en Mladenovic het met 4-6, 6-2 en [10-6]. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws