David Goffin heeft revanche beet en bereikt achtste finales in Cincinnati

David Goffin heeft revanche beet en bereikt achtste finales in Cincinnati

Na twee tegenvallende toernooien in Washington en Montréal zal het David Goffin deugd doen dat hij in Cincinnati wel in de achtste finales zit. Bovendien kon hij tegen Guido Pella revanche nemen voor zijn nederlaag in Montréal. En dat zonder setverlies.

Goffin bracht dan ook uitstekend tennis in de eerste set. Er stond helemaal geen maat op de Belg. Pella kreeg amper een voet aan de grond. Pas bij 3-0 geraakte de Argentijn op het scorebord. De volgende drie spelletjes gingen opnieuw naar Goffin en zo zat de eerste set er meteen op.

SETBAL GERED

In set twee ging het er wel heel anders aan toe. Pella beet zich in het begin van de set vast in de match en deed er nadien alles aan om voor de ommekeer te zorgen. Van 2-2 ging het naar 2-5. Er leek dus een derde set aan te komen, maar Goffin kon de scheve situatie nog net op tijd rechtzetten. Hij pakte uit met een reeks van vijf spelletjes op rij, redde onderweg een setbal en maakte bij 6-5 ook nog een 0-40 goed.

Kortom, het kostte heel wat moeite, maar Goffin maakte het toch af in twee sets. Eindstand: 6-1 en 7-5. In de achtste finales treft onze landgenoot de Fransman Mannarino.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws