Andy Murray verliest eerste enkelmatch in bijna zeven maanden tijd
Kevin Vanbuggenhout
Kevin Vanbuggenhout
| 1 reacties

Murray verliest bij comeback in het enkelspel van Gasquet

Andy Murray verliest eerste enkelmatch in bijna zeven maanden tijd

Eerst en vooral het goede nieuws uit Cincinnati: Andy Murray is op alle vlak opnieuw volwaardig tennisspeler. De Schot had reeds zijn comeback gemaakt in het dubbelspel en waagde zich nu ook aan het enkel. Richard Gasquet was evenwel in twee sets te sterk.

Andy Murray had in 2019 nog maar drie enkelmatchen gespeeld. Toen hij op 14 januari in een vijfsetter verloor van Bautista Agut in de eerste ronde van de Australian Open, leek dat het einde van zijn carrière. Dankzij een ultieme operatie kwam er toch weer de hoop om zijn tennisloopbaan te verlengen.

GETEMPERDE VERWACHTINGEN

Dat is nu aan het gebeuren, maar zal uiteraard verlopen met horten en stoten. Voor aanvang van het toernooi in Cincinnati had Murray zelf al de verwachtingen getemperd. Tegen Gasquet kwam hij snel op achterstand. Murray knokte in zijn typische wijze wel nog terug, maar bij 3-3 liep de Fransman opnieuw uit.

In het begin van de tweede set nam Gasquet weer afstand en deze keer gaf het nummer 56 van de wereld zijn voorsprong niet meer uit handen. Gasquet klopte Murray met tweemaal 6-4 en mag zich in de tweede ronde opmaken voor Dominic Thiem, de nummer vier op de wereldranglijst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws per mail.

Meer nieuws

Meer nieuws